Counseling

Soms weet je wel wat je anders wil, maar lukt dat gewoon weg niet op de momenten die er toe doen. Dan is er een grote kans dat je wordt belemmerd door een innerlijke blokkade. Ieder mens kan veranderen, een andere weg inslaan, ook al is dat niet altijd makkelijk. 

Integratieve counseling werkt volgens de nieuwste inzichten en is een krachtige manier om meer grip te krijgen op jezelf en betekenisvolle verandering te brengen in je leven.

Ik ondersteun je graag en zal mijn kunde en kwaliteiten als integratief counselor inzetten om jou te begeleiden in je proces. Zodat jij weer de regie krijgt over je eigen leven. De resultaten van een traject zijn per persoon verschillend. Enkele kenmerken zijn dat je meer innerlijke rust en energie ervaart. Meer vrijheid voelt in het doen en laten. Meer controle hebt op de momenten die er toe doen.

Cliënten komen bij mij voor counseling met vragen zoals:

 • “Ik voel me vaak onbegrepen.”
 • “Ik wil graag assertiever worden”.
 • “Ik voel me de laatste tijd vaak somber.”
 • “Ik ga niet meer met plezier naar mijn werk”.
 • “Ik loop vast, ik kom er niet uit, ik weet het niet meer.”
 • “Ik heb al langer last van iets dat mij belemmert te doen wat ik echt wil.”
 • “Ik heb al vaker geprobeerd iets te veranderen, maar het lukt maar niet.”
 • “Ik ben onrustig en heb al wat langer last van stress, malende gedachten.”

Mijn doel is jou te stimuleren zelf met creatieve oplossingen en nieuwe gedragingen te komen. Anders omgaan met eigen gevoelens, gedachten en emoties. De verandering dient zinvol te zijn in jouw bestaan en alleen jij kunt dat bepalen. We maken samen afspraken over wat voor jou het beste werkt. Vaak zijn 10 tot 15 sessies voldoende voor blijvend resultaat. Het kan ook dat je al na één of twee sessies zelf verder kunt, dat bepaal jij en weet je zelf het beste.

Ik werk vanuit respect en veiligheid. Ik luister. Jij bent aan zet. Het gaat om het vinden van je eigen antwoorden. Want je weet en kunt het allemaal zelf. De focus ligt op de oplossingen in het hier en nu.  Vanuit het willen en doen. Ik geef handreikingen, waar nodig leg ik met zachte kracht de vinger op de zere plek. Je wordt je bewust van je eigen patronen, kwaliteiten, talenten en ook je valkuilen en belemmeringen. Door gesprekstherapie krijg je steeds meer zicht op wat er nu speelt bij jou. Dit inzicht ga je verdiepen door middel van ervaringsgerichte oefeningen (imaginaties). En natuurlijk is het ook belangrijk om te leren anders om te gaan met je klacht of pijnlijke gevoelens. Bijvoorbeeld door andere strategieën in doen en denken te leren en uit te proberen, zodat je beter om kunt gaan met de trigger en je gevoelens.

Je bent van harte welkom in mijn praktijk, of online en ook behoort wandelen in de natuur tot de mogelijkheden.

'Soms heb je iemand nodig om even aan de boom te schudden, zodat oude blaadjes ruimte kunnen maken voor nieuwe groei'. 

Waarom bij mij?

Mensen kiezen voor mij als counselor omdat ik echt luister, zonder oordeel en verdiepende vragen stel die verder helpen. Cliënten kunnen in een veilige omgeving reflecteren op zichzelf en durven daardoor hun eigen kwetsbaarheid te erkennen.

Ik vertrouw er volledig op dat jijzelf het beste weet wat voor jou het beste werkt, jij bent de deskundige ten aanzien van jouw vraag. Ook al denk jij het nu nog helemaal niet te weten. Ik zorg er tijdens onze sessies voor dat jij jouw proces doorloopt, zodat jij zo snel mogelijk gaat doen wat nodig is om jouw doel te bereiken. Ik stuur dan ook aan op het duurzaam nemen van verantwoordelijkheid voor je eigen geluk.

Mijn werkwijze is integratief. Alle bewezen werkzame factoren uit alle verschillende therapieën worden geïntegreerd, evenals de verschillende onderdelen van de persoonlijkheid in de mens. Daarin onderscheiden we zes verschillende dimensies die in de loop van de evolutie de mens hebben gevormd tot het unieke wezen die het is. Een belangrijk uitgangspunt is dat ieder mens een unieke eenheid is van denken, voelen en doen, op bewust en onbewust niveau, met een eigen verleden, heden, toekomst en met een eigen emotioneel, lichamelijk, spiritueel of existentieel welzijn. Verder is mijn benadering resultaat- en doelgericht. Een behandeltraject is kortdurend en overzichtelijk met een voor jou gepersonaliseerd behandelplan. Jij als ‘gehele mens’ staat centraal met al jouw kwaliteiten, mogelijkheden en ‘eigen-wijsheid’. De relatie met mij is gebaseerd op vertrouwen en respect.

Loopbaan ontwikkeltraject

Het loopbaan ontwikkeltraject is een op maat gemaakt traject bestaande uit vijf persoonlijke gesprekken, een werkboek met huiswerkopdrachten, persoonlijke adviezen én een arbeidsmarktscan. Ik bied je het hele pakket aan voor slechts €400,- incl. BTW voor particulieren.

Het stelt je in staat om met een frisse blik naar toekomstige mogelijkheden te kijken. Het helpt je om inzicht te krijgen in jouw drijfveren, talenten en kwaliteiten, ontwikkelpunten, interesses, vervolgrichtingen qua functies en beroepen en het combineren van werk en privé. Bovendien krijg je meer zicht op je huidige arbeidsmarktkansen.

 • Wat zijn mijn sterke kanten en kwaliteiten?
 • Waar krijg ik energie van?
 • In welke omgeving wil ik het liefste werken?
 • Wat vind ik belangrijk in werk?
 • Waar liggen mijn kansen?
 • Hoe kan ik mij verder ontwikkelen?
 • Wat is mijn toekomstperspectief op de arbeidsmarkt?
 • Hoe oriënteer ik mij op een nieuwe stap in mijn loopbaan?

Interessant voor jou? Neem dan meteen contact op voor het plannen van een eerste afspraak.